keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Uusi vuosi ja uudet kujeet, vai miten se olikaan :)

Hyvää uutta vuotta 2013 kaikille! :) Meidän uusi vuosi sujui niinkuin ennenkin, eli raukat Sera ja Xia olivat peloissaan. Onneksi täällä meillä päin ei hirveän paljon kuulunut pauketta, enemmän siinä vuoden vaihtumisen aikaan. Kuitenkin siitä selvittiin! Uusin tulokas, Nuka, ei korvaansa liikauttanutkaan vaikka kuului välillä pommittelua. Se oli hieno juttu! :)

Itse olen nyt yrittänyt vähän miettiä suunnitelmia/tavoitteita nyt alkavalle vuodelle. Täytyy vielä paremmin listata asiat, mutta muutamia asioita ainakin ovat;

Sera: Agilityn jatkaminen ja siitä nauttiminen! Sera nauttii agilitystä suunnattomasti ja tahdon, että agility pysyykin meidän kohdalla mukavana yhteisenä asiana. Seran kanssa käytiin ensimmäisissä epävirallisissa kisoissa (hyppyrata) Marraskuuussa ja sijoituttiin toisiksi :) eli tavoitteena voisi olla, että osallistutaan epävirallisiin kisoihin enemmän. Kepit ovat alkaneet sujua Seralla hienosti, muutamia kaaria ollaan jo otettu pois, joten tavoitteena on treenata keppejä ahkerasti, niin jospa jossain vaiheessa saataisiin kaikki kaaret pois ;) Keinu on edelleen neidille todella kova pala. Jo keinun kuuleminen saa Seran panikoimaan. Siihen liittyen tavoitteena on voittaa keinu pelko. Hitaasti mutta varmasti totutellaan sietämään keinun pauketta sekä yritetään päästä myös sitä jossain vaiheessa suorittamaan. Siinä en pidä minkäänlaista kiirettä, koska tärkeintä on, että joskus keinu olisi myös yksi este muiden joukossa.

Kuvan ottanut Jennika Mattila


Xia: Xian kanssa tavoitteet ovat hieman epäselvät vielä, koska neiti olisi tarkoitus astuttaa seuraavista juoksuista, joita tässä ollaan odoteltu jo muutama kuukausi. Eli astutuksen jälkeen meillä tulee treenitauko ja jos pentuja tulee, niin Xia saa olla sitten mammalomalla useamman kuukauden. Kesälle/loppu vuodelle voitaisiin kuitenkin sitten asettaa tavoitteeksi osallistuminen tokokokeeseen. Yhdessä tokokokeessa ollaan oltu 2012 vuoden alkupuolella, tuloksena ALO3.  Täytyisi nyt alkaa taas treenaaamaan alokas luokan liikkeitä ahkerammin. Xia osaa liikkeet jo aika pitkälle, niitä pitäisi vain alkaa kunnolla hiomaan oikein ajan kanssa. Agilitya Xia rakastaa yli kaiken, eli sitä jatketaan heti mammaloman jälkeen. Kuusi keppiä on alkanut sujumaan hienosti, joten niitä treenaillaan ahkerasti ja pikku hiljaa yritetään luopua muutamasta kaaresta. Kontaktit ovat sellainen asia, jota aletaan työstämään ihan tosissaan. Nyt tähän asti olemme käyttäneet nami alustaa kontaktin jälkeen, jolloin Xia on saanut heti makupalan, odotti vapautus käskyä tai ei. Olemme tulleet siihen tulokseen, että tämä ei ole hyvä tapa toimia. Joten aloitamme kontaktit niin sanotusti alusta, eri tekniikalla, mammaloman jälkeen. Epävirallisiin kisoihin voitaisiin ehkä loppuvuodesta päästä käymään, sen näkee sitten :)
Kuvan ottanut Jennika Mattila

Nuka: Nukan kanssa tavoitteena on opetella peruskäskyjä ahkerasti :) Pyrin käymään Nukan kanssa uusissa paikoissa ja ympäristöissä, sekä tapaamaan paljon uusia ihmisiä ja eläimiä. Yritän myös päästä Nukan kanssa junnuagility kurssille viimeistään kesällä, jotta agilityn perus juttuja tulisi heti opeteltua. Kotona olisi tarkoitus alkaa opettelemaan 2on2off menetelmää. Siihen täytyykin vielä etsiä vinkkejä, eli jos jollain on hyviä vinkkejä, niin ne ovat todella tervetulleita! :) Myös pentu/perustottelevaisuus-kurssille olisi mukava päästä ja sen jälkeen toko ryhmään.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti