sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Shetlanninlammaskoirien erikoisnäyttelyt sekä vierailu Nukan kasvattajalla

Perjantai aamuna minä, Juuso sekä Nuka startattiin autolla kohti Hämeenlinnaa, jossa yövyimme sokos hotellissa. Hotellihuoneeseen saapuessa meitä odotti mukava ylläri, koira matkustajaakin oli huomioitu! Huoneessa oli tervetuloais pussukka sekä makuualusta & vesikuppi. Illalla ennen nukkumaan menoa pestiin Nuka ja pikkuisen sen jalkoja trimmailin. Puolen yön maissa päästiin unten maille.


Aamulla herätys kello soikin 05.45. Pakattiin kimpsut ja kampsut autoon ja sitten suuntasimme kohti Nurmijärveä, Kiljavaa. Näyttelypaikalle saavuttiin hyvissä ajoin ja saatiin kevythäkkikin ystävien viereen. Siinä sitten katselimme paikkoja, hieman treenailtiin kehässä juoksemista ja odoteltiin omaa vuoroa. Kehät starttasivat klo 9.00 ja me olimme Nukan kanssa numero 1. Eli ei siinä kauaa nokka tuhissut, kun oli meidän vuoro! Urosten pentuluokassa 5-7kk oli viisi osallistujaa (yksi oli poissa). Itsellä oli pikkuinen jännitys päällä, ja hieman taisi tarttua koiraankin. Pöydälle nostaessa kädet tärisi ja tuntui, että kohta jalat menee alta :D Oma vuoro oli kuitenkin äkkiä ohitse, vaikka sillä hetkellä tuntui, että se kestää ikuisuuden. :) Kun tuomari oli katsonut kaikki pennut läpi, ilmoitettiin että kolme koiraa jatkaa kilpailuluokkaan ja meidän numero oli yksi niistä! Olin aivan, että vau! No, siinä sitten vielä tuomari katseli koiria sekä liikkeitä ja sen jälkeen laittoi koirat paremmuus järjestykseen. Me olimme Nukan kanssa toisia!! Aivan mahtavaa, ihanaa, kivaa, JEEE! Kaikenlisäksi tuomari jakoi vielä ensimmäiselle ja toiselle kunniapalkinnot :) Näyttelyt siis menivät paljon odotettua paremmin, kun lähtiessämme sinne tarkoituksena oli vain saada kokemusta näyttelyistä sekä viettää hyvä päivä.

PEK 2 ja KP

Nukan arvostelu 20.4.-13 Tuomari: Nina Janger
"Oikeat mittasuhteet omaava urospentu, jolla hyvä sukupuolileima. Leikkaava purenta, erinomaiset korvat. Kauniisti pyöristynyt kuono-osa. Hyvät rungon mittasuhteet. Tasapainoisesti kulmautunut. Hieman turhan pitkä lanneosa.  Liikkeessä ylälinja vielä kovin löysä. Kokoon sopiva luusto.  Liikkuu kevyesti luonnollisesti, vielä pentumaisen löysästi. Miellyttävä käyttäytyminen."


Näyttelyiden jälkeen ajelimme Turkuun, jossa yövyimme taas hotellissa. Tällä kertaa karvaista kaveria muistettiin 3kg Eukanuban ruokasäkillä! Sekä myös vastaanotto virkailija tarjosi Nukalle makupaloja sekä rapsutuksia heti aulaan saavuttuamme :) Pitkän päivän päätteeksi oli mukava kömpiä hotellin sänkyyn ja rauhoittua.


Tänään aamu alkoikin sillä, että nukuimme pommiin! Herätyskello oli soimassa ennen yhdeksää, mutta vissiin edellisen päivän väsymyksestä sekaisin olleena olin laittanut herätyksen kiinni useampaan kertaan. Kymmeneltä sitten havahduin, että jestas kohta pitäisi jo olla menossa! Eipä siinä sitten auttanut muuta kuin pakata taas nopsaa auto ja suunnata kohti Nukan kasvattajaa, Kittaa! Kitan luokse tuli myös Nukan sisarukset Naava sekä Minni, eli koko pentue oli kasassa :) Koirilla oli älyttömän hauskaa ja saivatkin leikkiä useamman tunnin. Oli todella mukavaa nähdä sisaruksia + omistajia sekä kasvattajaa pitkästä aikaa!

Naava, Minni sekä Nuka
Minni, Naava ja Nuka
Kiitokset kaikille ihanille ihmisillä, jotka olivat osa meidän viikonloppua! Oli aivan huippu kivaa ja toivottavasti tälläisiä vkloppuja tulee lisää. Haluan myös kiittää Kittaa tästä aivan ihanasta pennusta, jonka olemme saaneet elämäämme! <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti